Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Καλή αρχή !!! ( παιχνίδια γνωριμίας )



Καλή σχολική χρονιά σε όλους μικρούς και μεγάλους !!

Μετά από μια δύσκολη και χρονοβόρα επιλογή παιδιών, υποδεχτήκαμε επιτέλους τα καινούρια μας νηπιάκια με χαμόγελο , υπομονή και μια μεγάλη αγκαλιά .

Γνωριστήκαμε μεταξύ μας με παιχνίδια γνωριμίας , τα ξεναγήσαμε στο σχολείο , μιλήσαμε λίγο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και παιχνίδια και φυσικά παίξαμε πολύ !!

Με τα παιχνίδια γνωριμίας τα παιδιά διασκεδάζουν , γελούν και αποκτούν αυτοεκτίμηση . Παράλληλα μαθαίνουν από την πρώτη κιόλας μέρα να συνεργάζονται και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα σε μια υποστηρικτική ατμόσφαιρα . 

Τρία από τα αγαπημένα μου παιχνίδια που τα παίζω την πρώτη ημέρα του σχολείου τα εξής :

1.Καθόμαστε σε κύκλο .
Ένα παιδί πετάει την μπάλα σε κάποιο άλλο . Αυτός που θα την πιάσει θα πει το όνομά του . 



Αφού το παίξουμε αρκετές φορές και εξοικειωθούμε με τα ονόματα μπορούμε να επεκταθούμε και να πούμε πως όποιος πετάξει την μπάλα θα πρέπει να πει το όνομα αυτουνού που θα την πιάσει πχ.πετάω την μπάλα μου στην Μαρία . 
Παραλλαγή : Μπορούμε να πετάξουμε την μπάλα και το παιδάκι που θα την πιάσει να μας πει το όνομά του μαζί με ένα αγαπημένο του φαγητό πχ . με λένε Γιάννη και μου αρέσουν τα μακαρόνια . 

2.Αφού μάθουμε περίπου τα ονόματα των φίλων μας προσπαθούμε να περιγράψουμε κάποιον χωρίς να πούμε το όνομά του . 
πχ . Έχω έναν φίλο που φοράει μπλε παντελόνι και έχει μαύρα μαλλιά ....
3.Μοιράζω στα παιδιά που κάθονται σε κύκλο από μία χάρτινη ( από γκοφρέ) χρωματιστή κορδέλα . Με την αύξηση της μουσικής τα παιδιά κουνούν την κορδέλα μπροστά τους .Με το χαμήλωμα της μουσικής σηκώνεται ένα παιδάκι που το υποδεικνύει η κυρία και λέει το όνομά του .  




Δωράκια-λιχουδιές από την κυρία για την πρώτη μέρα στο σχολείο ..










Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας με δημιουργικότητα , χρώματα και φαντασία !!!

4 σχόλια: