Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Μπισκοτόσπιτα και ο κύριος Μπισκοτένιος !!




Ένα πράγμα που με έκανε να προβληματιστώ τις τελευταίες ημέρες είναι το ότι δεν πρόλαβα να φτιάξω με τα παιδάκια μου μπισκοτόσπιτα όπως το συνηθίζω κάθε χρόνο . 
 Δυστυχώς ο χρόνος μου φαινόταν τόσο λίγος στο σχολείο με τα τόσα που είχαμε να ετοιμάσουμε που πραγματικά αν το είχα υποσχεθεί στα παιδιά θα είχα στενοχωρηθεί ακόμα πιο πολύ . 

Για να δημιουργήσουμε μπισκοτόσπιτα χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο ημέρες μέχρι να στεγνώσει το γλάσο για να μπορέσουν να το  πάρουν τα παιδιά στο σπίτι τους . Μάλλον όμως η κυρία δεν οργάνωσε τόσο καλά τις ετοιμασίες της ,και η υπέροχη αυτή βιωματική δραστηριότητα για τα παιδιά έγινε παρελθόν . 
Ας ελπίσουμε του χρόνου να είμαστε γεροί και να οργανώσουμε τα πράγματα καλύτερα .

Σαν τελευταία μέρα εργασιών , αρκεστήκαμε στην κατασκευή  μπισκοτόσπιτου με χαρτόνια ..
Τα παιδιά κόλλησαν πον-πον αντί για καραμελίτσες , αλλά φάνηκε τελικά ότι το χάρηκαν . 











Η κυρία την ώρα εκείνη έφτιαξε δείγματα από άλλο ένα γλυκό χριστουγεννιάτικο μπισκοτάκι ( αυτό θα είναι άλλη μια έκπληξη για τους γονείς και τα παιδιά στα πλαίσια της εκδήλωσης που ετοιμάζουμε )

Μπισκοτόσπιτο χωρίς κύριο μπισκοτένιο γίνεται ;;;; Δεν γίνεται ...








Και επειδή η επιθυμία μου για κάτι που το θέλω πολύ , δεν φεύγει τόσο γρήγορα , το απόγευμα που γύρισα στο σπίτι έφτιαξα με την βοήθεια της κορούλας μου το φετινό μας μπισκοτόσπιτο !!






Ελπίζω όλες οι μανούλες να βρουν το χρόνο να δημιουργήσουν με τα μικρά τους παιδάκια νόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα ..





3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα τα μπισκοτόσπιτα!
    δυστυχώς ούτε εμείς προλάβαμε στον παιδικό να τα φτιάξουμε!!
    Δε πειράζει όμως και τα χάρτινα που φτιάξατε είναι υπέροχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή